Elevii și-au îndreptat atenția către admiterea la liceu

În topul preferinţelor se află şi anul acesta Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Şi pe bună dreptate, pentru că unitatea de învăţământ este cotată printre primele  20 cele mai bune licee la nivel naţional. La mare căutare în Constanţa sunt şi Liceul Teoretic “Ovidius” sau liceul Teoretic “Traian”.

În acest an au trecut de evaluarea națională peste 5 400 de elevi care au acum la dispoziție 60 de licee în tot județul Constanța. Procentul de promovabilitate al elevilor a fost de peste 75%, iar reuşita lor este reflectată de planurile mari pe care le au pentru viitor. Mihai a luat, anul acesta, locul I la Olimpiada națională de Matematică şi ştie exact ce vrea să urmeze.

Dacă nu și-au exprimat deja opțiunile cu privire la unitățile de învățământ pe care vor să le urmeze, absolvenții de gimnaziu mai au la dispoziție și ziua de marţi. Aceștia trebuie să completeze o fișă de înscriere, pe care vor trece în ordinea preferinţelor liceele, iar ulterior calculatorul va face distribuirea în funcție de medii.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Ionescu