Elevii școlii George Enescu din Năvodari au dat o lecţie de umanitate

Povestile cutremuratoare ale celor cinci familii prezentate in prima săptămână de campanie “Litoral TV învie speranța” i-au motivat pe elevii scolii George Enescu din Năvodari să se uite mai atent la lucrurile pe care le au şi să le impartă cu cei mai puţin norocosi.

Demersul lor a fost incurajat si de cadrele didactice care de-a lungul timpului, la clasă le-au inspirat noţiunea de altruism, le-au arătat ce inseamnă compasiunea şi cum un gest oricât de mic, pentru cineva aflat în dificultate poate însemna totul. Dornici să le facă celor cinci familii un Paşte mai bun, micuţii au adus articole de imbracaminte, jucării şi chiar mâncare.

Contribuţiile lor, alături de cele ale tuturor persoanelor care au venit la sediul televiziunii cu donaţii vor ajunge in casele sufletelor atât de încercate de soartă. La Moviliţa, cei doi copii ai familiei Vericiuc işi duc cu greu zilele impreună cu părinţii într-un grajd intunecat şi răcoros, fără nicio sursă de electricitate şi prin care lumina zilei abia pătrunde. Casa improvizată este locul in care micuţii işi fac temele, ajută la treburile casei şi se maturizează, din păcate, mai devreme decât trebuie. Mama lor are ciroză hepatică, este slăbită şi în orice clipă copii stiu că o pot pierde. Tatăl lucrează cu ziua şi cum banii când sunt când nu, micuţii traiesc din mila sătenilor sau chiar a cadrelor didactice. Alţi doi ingeraşi am intalnit si in familia Buzgaru. Crescute de bunici după moartea tatalui, Amalia si Diana poartă în inimi o durere greu de imaginat. Tatal, cel care le-a crescut, a incetat din viaţă in urmă cu un an. De atunci, singurul sprijin al copilelor sunt bunicii. Insă pentru aceştia, lipsa banilor, inseamnă zile în care renunţă chiar şi la medicamente pentru ca fetele să nu fie arătate cu degetul la scoală sau să aibă ce mânca. Donaţiile făcute de elevii scolii George Enescu din Năvodari le vor face pe copile să uite, măcar pentru puţin timp de pierderea suferită, la fel cum şi dorinţele pe care micuţii de la Moviliţa le-au impărtăşit iepuraşului de Paşte vor deveni realitate.

Cei trei copii ai familiei Liahu vor primi şi ei daruri de Paşte. Până acum iepuraşul le-a ocolit casa în care trăiesc alături de mamă. Nu au electricitate pentru că femeia nu a mai putut achita facturile. Cartoful este aliment de bază, iar zilele in care au carne pe masă sunt considerate sărbători. Pentru un copil de 8 ani este imposibil de explicat de ce el nu are haine noi şi jucării la fel ca alţi colegi de la şcoală. Şi Aurelia Creţu cunoaşte drama prin care trec copiii ei. Bianca si George au învăţat că necazurile pot fi depăşite numai cu speranţă şi răbdare. Fiecare zi pentru cei doi începe cu şcoală şi se termină acasă, unde suplinesc lipsa mamei de la treburile gospodăreşti. Aurelia a rămas imobiliozată dintr-o eroare medicală. Deși nu a împlinit nici 14 ani, Bianca spală, calcă, gătește, dar nu uită niciodată că are şi teme de făcut. Exemplu ei a ajuns si la urechile elevilor de la scoala George Enescu din Năvodari. Pentru aceste familii micuţii au numai gânduri bune.

Urările elevilor il vizează şi pe Mihai Costea din Năvodari, băiatul de 13 ani suspect de cancer. Şi la el Paştele in acest an va fi mai luminos. În urma concertului caritabil susţinut duminică la Casa de Cultură din localitate, s-a strâns o parte din banii necesari pentru investigaţiile de specialitate care vor duce la stabilirea unui diagnostic. Temerile mamei sunt dintre cele mai sumbre. Fratele mai mare a murit tot de cancer la testicul la numai 25 de ani. În continuare, vă așteptăm pe toți cei care doriți să vă alăturați demersului nostru, la sediul Litoral TV. Orice contribuție este un ajutor pentru aceste cinci familii.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.