Elevii, sancționați sever la cea mai mică greseală!

Dau cu sapa sau tund iarba dacă nu respectă regulamentul intern al școlii. Nu, nu este vorba despre scena vreunei piese de teatru, ci despre regulile aspre din cadrul liceului constănțean Carol I. Nemulțumiți de aceste condiții , reprezentanții Asociaíei Elevilor Constănțeni solicită conducerii o schimbare a regulamentului intern al instituției de învățământ.

Suntem la școală sau deținuți într-un penitenciar? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun elevii liceului Carol I, care sunt aspru pedepsiți la cea mai mica greseală. Nu de puține ori, adolescenții au fost pratic obligați să muncească în folosul școlii după ce s-au abătut de la regulile impuse în regulamentul instituției de învățământ.

Am încercat și noi să îi luăm un punct de vedere directoarei unității de învățământ, dar aceasta a refuzat să ne primească. În schimb, consilierul de imagine al școlii ne-a confirmat ceea ce deja știam, milităria este cuvântul cheie în liceu.

Reprezentanții Asociației Elevilor Constănțeni au sesizat deja Ministerul Educației cu privire la modul în care sunt tratați elevii din acest liceu. Intre timp, președintele AEC, Alexandru Manda, încearcă să vină în sprijinul colegilor săi.

Gabriela Bucovală, inspectorul școlar general ISJ nu a dorit să comenteze acest episod, având în vedere că niciun elev sau părinte nu a făcut vreo sesizare scrisă în acest sens, la inspectorat.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes