Elevii, motivați să studieze in Marea Britanie

Dacă aveați de gând să studiați în străinătate, dar partea financiară era un obstacol, Guvernul Britanic vine cu vești bune. Din acest an, împrumuturile pentru studiile postuniversitare în Regat se pot lua concomitent cu cele Erasmus. De altfel, o parte din aceste universităţi vor fi prezente în România, la cel mai important târg educaţional pe 18 și 19 februarie, la București, Constanța și Craiova.

În acest an, are loc o premieră pentru cei care doresc să studieze programe postuniversitare în Marea Britanie. Ei pot opta pentru un împrumut în valoare de 10.000 lire sterline, pentru doi ani, la care se poate adăuga un împrumut ERASMUS de 9300 lire sterline, pentru un program de un an sau 13.900 lire sterline, pentru doi ani. Rambursarea pentru împrumutul ERASMUS are loc într-o perioadă de 6-10 ani, în timp ce împrumutul către statul britanic poate fi returnat doar în momentul în care se atinge un venit anual mai mare de 21.000 de lire, rata nedepășind 6 la sută din venit.

Tinerii interesați să afle detalii despre studiul în străinătate și despre modalitatea în care pot obține împrumutul vor avea oportunitatea să discute față în față cu reprezentanții universităților la cel mai important târg educațional al anului — World Education Fair, pe 18 și 19 februarie, în București și Craiova, precum și la Constanța, pe 21, respectiv 23 februarie.  Precizăm că până în prezent împrumuturile de la guvernul britanic pentru studii postuniversitare se făceau în limita a 10.000 de lire, maxim 5000 de lire în primul an, dacă studiile durează 2 sau mai mulți ani.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș