Elevii, la bilanțul subvenției pentru transport

Elevii constănțeni au economisit în total aproximativ 600.000 de lei, la abonamentele pentru transportul în comun. Perserverența și încăpățânarea de a lupta pentru drepturile lor i-a dus pe elevi până la DNA, unde au depus o sesizare împotriva autorităților locale din Constanța, care nu subvenționau transportul școlarilor.

Elevii constănțeni își culeg roadele victoriei obținute împotriva autorităților locale care nu le acordau reducere la transportul în comun. După mai multe apariții publice ale reprezentanților Asociației Elevilor din Constanța, autoritățile locale au decis la începutul anului 2015 subvenționarea a jumătate din costul unui abonament. După un an, elevii constănțeni au economisit peste 600.000 de lei.

Până în 2015 , Constanța era printre singurele orașe din țară în care elevii nu beneficiau de niciun fel de ajutor la plata abonamentului. A fost momentul în care un grup de tineri au decis că este momentul să lupte pentru drepturile lor și s-au adresat Direcției Naționale Anticorupție. După mai multe negocieri cu primarul Constanței, pe 13 februarie 2015, elevii constănțeni reușeau să obțină reducerea la abonamente pe care și-o doreau. La negocieri însă, a fost chemată o altă structură reprezentantivă a elevilor din Constanța, Consiliul Județean al Elevilor și nu Asociația Elevilor, ai căror reprezentanți s-au adresat DNA.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea