Elevii, între vacanțe și examene

De luni, elevii se întorc pe băncile școlilor, de data aceasta, pentru un adevărat maraton al evaluărilor și examenelor. Ultimul semestru de studiu până la vacanța mare are un calendar plin, mai ales că școlarii vor trebui să recupereze și materia pierdută din timpul iernii, atunci când unitățile de învățământ au fost închise. Vor mai avea un moment de respiro, de Paște.

Luni, 13 februarie, va suna clopoțelul în toate unitățile de învățământ din România. Iar elevii vor avea la dispoziție fix o lună pentru a-și intra în ritm și asta pentru că pe 13 martie încep simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Calendarul examenelor este unul plin.

13 martie – Proba scrisă la Limba şi literatura română atât la clasa a VIII-a, cât şi la a XII-a.

15 martie – Proba scrisă la Matematică – la gimnaziu şi proba obligatorie a profilului – pentru liceeni.

17 martie – ultima simulare scrisă a probelor de la Bacalaureat – pentru elevii clasei a XII-a.

Pe 31 martie, elevii își vor putea vedea rezultatele, iar dacă vă apucați de pe acum de învățat vă spunem că modelele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare au fost deja publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Și școlarii de clase primare intră în febra testărilor pentru Evaluarea Națională.

Perioada 10 – 13 aprilie – clasele a II-a vor susține examene la Limba română – scris şi citit, dar şi la matematică

Perioada 3 – 4 mai – clasele a IV-a – examinarea la

Limba română (3 mai) şi Matematică (4 mai)

Perioada 10-11 mai – clasele a VI-a, care vor susţine evaluarea naţională la Limbă şi comunicare (10 mai) și Matematică (11 mai).

Anul 2017 vine cu o noutate pentru sistemul de învățământ de la noi în ceea ce privește nota de la examenele naționale. Aceasta se modifică, în urma contestațiilor, numai dacă între nota iniţială şi nota de la contestaţii există o diferenţă de minimum 0,5 puncte.

Până la vară însă, elevii se vor mai putea bucura de încă o vacanță, cea de primăvară. Anul acesta, momentul mult așteptat a fost programat pentru 19 aprilie, însă având în vedere că Paștele la ortodocși și catolici, deopotrivă, pică pe 16 aprilie, iar pe 17 aprilie este liber național, este posibil ca școlarii să primească în dar, de „iepuraș” de la guvernanți o vacanță prelungită cu cîteva zile.

Redactor: Andreea Barbu