Elevii din Mangalia au împodobit bradul

Zeci de copii din Mangalia au participat, joi seara, la împodobirea unu brad de trei metri, adus din Bacău printr-o donaţie şi montat în fata Casei de Cultură. Iniţiativa organizării acestei acţiuni aparţine unui consilier local, Ozghiun Menabit, care, în cadrul unei şedinţe cu aleşii din Mangalia a propus înfiinţarea unui Orăşel al Copiilor de sărbători. Cum, însă, acestuia i s-a răspuns că Primăria nu are nici bani şi nici timpul necesar pentru a organiza un astfel de obiectiv, consilierul a luat, în nume propriu, iniţiativa împodobirii acestui brad.

De sărbători, la Mangalia, iluminatul stradal ornamental s-a concentrat, anul acesta, doar pe arterele principale, în special în centrul oraşului. Acest lucru a nemulţumit o bună parte a cetăţenilor urbei, care, în mediul virtual, au stârnit o mică revoltă vizavi de faptul că micuţii oraşului nu au parte, ca în alte comune sau oraşe din jur, de o atmosferă de Crăciun. Consilierul local Ozghiun Menabit a decis împodobirea unui brad în centrul Mangaliei, lucru care s-a şi întâmplat în cursul zilei de ieri, când copii de toate vârstele au venit la împodobit bradul:

Potrivit consilierului local, fiecare cetăţean îşi poate, oricând, aduce contribuţia la definitivarea împodobirii bradului.

La evenimentul organizat şi promovat pe Facebook, elevii unui liceu din Mangalia au venit printre primii să îşi aducă contribuţia la ornarea pomului.

Marţi, 20 decembrie, o a doua iniţiativă cetăţenească vizează împodobirea unui brad în altă zonă intens frecventată de cei mici: Parcul balnear. Aici, la îndemnul Leilei Memet, un simplu cetăţean al urbei, mangalioţii vor veni pentru a însufleţi parcul copiilor.

Redactor: Camer Nita