Elevii din Constanţa cer ministrului Educaţiei demiterea inspectorului şcolar general

Elevii din Constanţa cer ministrului Educaţiei demiterea inspectorului şcolar general Gabriela Bucovală ca urmare a atitudinii profund nedemocratice. Bucovală a postat un mesaj pe forumul inspectoratului prin care le-a fost solicitat directorilor unităților de învățământ să se asigure că elevii nu vor fi implicați în formele de protest organizate pentru finanțarea corespunzătoare a educației.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită ministrului educației  Adrian Curaj, demiterea de urgență a doamnei Zoia-Gabriela Bucovală.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a reuşit să facă o captură de ecran a mesajului, înainte de a fi şters de administratorul site-ului Inspectoratului Scolar Județean. Asociaţia Elevilor din Constanţa s-a solidarizat cu sindicatele din învăţământ, pentru acţiuni comune de protest. Principalele cereri ale elevilor sunt: decontarea integrală a navetei elevilor care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu; creşterea finanţării de bază pentru cheltuieli materiale, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiţi să cotizeze la fondul şcolii; salarizarea corespunzătoare a cadrelor didactice. AEC consideră de neacceptat atitudinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, catalogându-o drept „profund nedemocratică şi contrară cu libertăţile fundamentale ale omului“.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes