Elevii din anii terminali au intrat pe ultima sută de metri până la Bacalaureat (VIDEO)

De astăzi şi până pe 30 mai sunt înscrierile, iar prima probă orală va se va desfășura în perioada 6-8 iunie. Cei care încearcă a treia oară să treacă examenul trebuie să scoată din buzunare 230 de lei pentru întreaga sesiune.

Elevii claselor a 12-a şi a 13- a trebuie să completeze la nivelul unităţilor de învătământ de care apartin un fomular pentru a se înscrie la bacalaureat.

Examenul de bacalaureat va începe la începutul lunii iunie. Prima probă orală, cea la limba și literature română se va desfășura în perioada 6-8 iunie. Ce-a de a doua probă , pentru limba maternă este programată pentru 8-10 iunie. Ultima probă orală unde candidații vor susține testul la limba străină se va desfăsura între 20-23 iunie. După o scurtă pauză de 4 zile, elevii vor susține probele scrie. Primul examen va fi la limba și literatura română acesta fiind urmat pe 28 iunie de proba scrisă la limba maternă  Candidații vor susține proba obligatorie a profilului pe 29 iunie iar proba scrisă la alegere pe 1 iulie. Rezultatele se vor afișa pe 3 iulie iar contestațiile se vor depune cel tărziu a doua zi. Rezultatele finale se vor afișa pe 8 iulie. Elevii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat au dreptul să se înscrie şi anul acesta

Absolvenții seriilor anterioare care nu au reușit să absolve examenul de bacalaureat au dreptul să se înscrie și anul acesta….

Candidații ce nu vor promova examenul de bacalaureat în prima sesiune vor mai avea o șansă în august, când va fi organizată ce-a de a doua sesiune. Ministerul Educaţiei a trimis la toate inspectoratele şcolare dinţarătaxele pe care trebuie să le perceapă şcolile de la elevii care vor să susţină pentru a treia oară examenele. Potrivit unei circulare, o probă de la Bacalaureat  costă 38 de lei, iar dacă un elev vrea să susţină toată sesiunea, trebuie să plătească 230 de lei. Taxele sunt valabile pentru absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bac două sesiuni la rând şi care vor să încerce a treia oară.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan