Elevii de liceu care provin din familii cu venituri modeste vor beneficia de un ajutorul financiar (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BgCOoUa9zBU[/youtube]Elevii au avut la dispoziție două săptămâni pentru a depune la secretariatele unităţilor de învăţământ liceal cereri pentru bursa socială “Bani de liceu”. De bursă pot beneficia tinerii care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie nu a fost mai mare de 150 de lei, în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii. La liceul Energetic, 11 elevi au depus dosare prin care au solicitat acordarea bursei.

După depunerea dosarelor a urmat o perioadă de 20 de zile, în care comisiile sociale de la nivelul primăriilor au realizat anchete şi au evaluat eligibilitatea solicitanţilor. Banii sunt bineveniți pentru elevii care fac parte din familii nevoiașe.

Elevii care acumulează un număr de 20 de absențe nemotivate pe parcursul unui semestru nu mai beneficiază de bursă. Deși nu trebuie decât să fie prezenți la ore pentru a primi lunar 180 de lei, deseori liceeni sunt inconștienți și absentează de la ore, ceea ce duce automat și la pierderea banilor.

Elevii cărora le-a fost aprobat dosarul vor primi bursa lunar, începând din luna noiembrie. De altfel, tot în luna noiembrie vor primii și banii pe lunile septembrie și octombrie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.