Elevii de clasa a V-a nu vor avea manuale

La numai două săptămâni, după ce a declarat faptul că elevii nu mai pot folosi materialele auxiliare actuale, Ministrul Liviu Pop face un nou anunț.  Toate manualele sunt în școli, cu excepția celor de clasa a cincea. Timp de două luni, aceștia vor învăța după un îndrumător. De asemenea, profesorii vor fi pregătiți, astfel încât, orele să se poată desfășura normal.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a făcut un nou anunț, referitor la noile materiale auxiliare. Acesta a precizat faptul că toate manualele, cu excepția celor de clasa a V-a, sunt în școli. Odată cu finalizarea contestaților făcute de către edituri, acestea urmează să fie integrate în programă în timpul anului școlar. De la 11 septembrie, toți elevii de clasa a V-a vor avea îndrumător școlar. Ministrul declară faptul că profesorii vor fi pregătiți, astfel încât orele să se poată desfășura normal.

„Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele școlare pentru clasa a V-a. Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie, anul acesta, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia, din cauza unei dezinformări din Ministerul Educației, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a mai declarat Pop.

Anunțul vine la numai două săptămâni, după ce Ministrul Educației a anunțat  faptul că elevii nu mai pot folosi materialele auxiliare editate până la acea dată. La momentul respectiv, Liviu Pop promitea că toți elevii vor avea materialele didactice auxiliare până la începerea anului școlar.

Redactor: Lavinia Barbu