”Școala Altfel” la clinica Mrini Eye

Cel mai mare spital de oftalmologie din SE-ul Dobrogei, clinica Mrini Eye Hospital si-a deschis larg porțíle pentru elevii constănțeni. Micii oaspeți au învățat de la medicii specialiști ce înseamnă sănătatea ochiului și cât de important este să aibă grijă de vederea lor. Totodată, ei au avut prilejiul să viziteze sala de operații si sa folosească instrumentele chirurgicale.

Elevii constănțeni au avut parte de o experiență de neuitat în cadrul programului “Școala Altfel”. Aceștia au vizitat clinica Mrini si au avut oportunitatea să afle de la medicii specialiștii cum să se ferească de obiectele periculoase pentru ochi si care sunt primii pași pe care trebuie să îi facă atunci când se rănesc.

După ce au participat la lecția de prim ajutor, a urmat o vizită în sala de operații. Copiii, îmbrăcați în echipamente sterile , au privit printr-un microscop si au folosit instrumentele pe care le utilizează medicii chirurgi. La finalul vizitei, fiecare elev a tras propriile concluzii.

Si pentru că este mai bine să previi decât să tratezi medicii recomandă părinților să vină cu cei mici periodic la consultații. Indicat este ca prima vizită a copilului intr-un cabinet de oftalmologie să aibă loc la împlinirea vârstei de 3 ani. Mrini Eye Hospital deţine singurul departament de oftalmologie pediatrică din Dobrogea, în care pot fi diagnosticate cele mai frecvente afecţiuni depistate la copii şi, de asemenea, se poate face recuperare medicală specializată.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes