Elevii constănțeni surprind din nou la NASA

Elevii constănțeni surprind din nou la NASA si iau crema trofeelor puse la bataie de agentia spatială. Nu mai putin de 9 echipe au reusit sa obtina premii si mentiuni la concursul Ames Space Settlement Design Contest 2016. Au construit statii spatiale care i-au uimit pe americani, iar doua dintre echipele participante au obtinut medalia de aur iar acum se pregatesc sa mearga la Puerto Rico sa isi primeasca trofeul.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JKAPoqlf_i8[/youtube]

La vârsta la care alți tineri își petrec timpul prin cluburi sau în fața calculatorului, elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, reusesc să cucerească spațiul. Maria Dumbrava este eleva in clasa a 9-a la cel mai mai prestigios colegiu din Constanta. Cu toate acestea vorbeste cu o lejeritate incredibila despre proiectul cu care a reusit sa obtina locul 1 la concursul organizat de NASA.

Nu este insa singura eleva din Constanta care a reusit sa ii uimeasca pe savantii de la NASA. Proiectul Enteprise a obtinut , de asemenea, medalia de aur. Este insa vorba de un proiect la care a muncit o echipa intreaga. O echipa pentru care timpul liber este aproape o necunoscuta. Elevii recunosc ca petrec ore intregi in laboratorul de fizica, merg la cursuri si participa la olimpiade dar nu se plang. Iar atunci cand munca lor este rasplatita cum se cuvine, restul nici nu mai conteaza. Marina Cosma este una dintre tinerele care au muncit la acest proiect. Vrea sa cucereasca spatiul iar cu proiectul realizat anul acesta a reusitsa mai faca un pas in acest sens.

Marina reuseste insa sa isi faca timp si pentru cea de-a doua mare pasiune a ei: zborul. La doar 18 ani este considerata cel mai tanar pilot din România.

Nu este pentru prima dată cand elevii constănțeni reusesc sa ii cucereasca pe americanii de la NASA. In fiecare an se intorc din state cu tolba plina de medalii si trofee. Anul acesta festivitatea de premiere se va desfasura in San Juan, Puerto Rico. Elevii vor avea posibilitatea sa isi prezinte personal proiectele in fata unui public stiintific specializat.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *