Elevii constănțeni solicită reducerea costurilor abonamentelor pentru …

Scrisoarea a fost adresată Inspectorului Școlar General și cuprinde solicitările elevilor privind decontarea abonamentelor acordate pentru mijloacele de transport în comun. Potrivit liderilor elevilor, problema aceasta este nerezolvată din 2004, când printr-o hotărâre de Consiliul Local a fost aprobată acordarea de reduceri doar anumitor categorii de elevi. Mai mult, consilierii locali au votat eliminarea acordării de reduceri pentru studenți,  fapt ce contravine Legii Învățământului.

“Considerăm că Inspectoratul Școlar Județean împreună cu Primăria Municipiului Constanța au datoria să rezolve această problemă în sensul respectării legii. Acest ping-pong între autorități nu este benefic nimănui. Problema există deja de 10 ani. Până când trebuie să mai continue ?”

Reprezentanții Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța au declarat că RATC nu vinde elevilor și studenților abonamente la preț redus din cauză că unitățile de învățământ nu se achită de datoria de a deconta 50% din tarif, conform prevederilor legale. Consiliul Județean al Elevilor Constanța a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Însă răspunsul Ministerului îi trimite pe aceștia către autoritățile locale.

Redactor: Raluca Damian