Elevii constănțeni nu stau prea bine la capitolul disciplină

O spun statisticile poliției, care arată că în școlile din Constanța au fost înregistrate aproximativ 70 de infracțiuni în anul școlar anterior. Printre cele mai numeroase, sunt lovirile și furturile de telefoane mobile sau tablete.

 

Infracțiunile din școlile constănțene rămân în continuare destul de numeroase. Aproximativ 70 de fapte penale au fost săvârșite în anul școlar precedent de către elevii constănțeni. Aceasta este statistica oficială, însă numărul lor ar putea fi mult mai mare. Numeroase cazuri nu ajung să fie reclamate la poliție.

Telefoanele mobile și tabletele le-au făcut cu ochiul elevilor care nu au o situație materială prea bună, astfel că jumătate din cazuri se referă la furtul unor astfel de gadgeturi. Polițiștii constănțeni vor să prevină săvârșirea unor astfel de fapte, mai ales că, de cele mai multe ori, cei care comit faptele nu pot fi trași la răspundere.

O altă statistică a poliției arată că infracțiunile sunt comise preponderent de elevi care provin din familii dezorganizate. IPJ Constanța demarat deja o serie de programe.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea