Elevii constănțeni, apreciați la Strasbourg

Mai mulți elevi din cadrul Colegiulu Național Constantin Brătescu din Constanța au luat parte, în luna martie, la Ziua Euroscuola, manfestare organizată la sediul Parlamentului European, de la Strasbourg.

În cadrul competiţiei „Euroscola”, organizată de către Parlamentul European în şcolile din întreaga Uniune Europeană, 24 de elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța au fost invitaţi să participe la Ziua Euroscola, desfăşurată la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Elevii români, alături de copii din alte 21 de ţări ale Uniunii Europene, au dezbătut, în comisii de lucru, probleme de importanţă majoră pentru viitorul tuturor europenilor: securitatea și drepturile omului, asistența pentru dezvoltare, mediu şi energia din surse regenerabile, migrația și integrarea, locurile de muncă pentru tineri şi viitorul Europei. Tinerii au propus, au dezbătut şi au votat rezoluţii pe aceste teme, conform procedurii de lucru a Parlamentului European. În cadrul concursului  „Eurogames”, elevii constănțeni au răspuns la întrebări scrise în limbile ţărilor din Uniunea Europeană. Participând la acest adevărat parlament al tinerilor europeni, elevii au avut posibilitatea să cunoască direct modul de funcţionare a Parlamentului European, să-şi exprime viziunile şi aşteptările privind construcţia Uniunii Europene şi să fie mândri că au reprezentat România în Parlamentul tinerilor europeni.

Delegaţia constănţeană a fost apreciată şi felicitată în mod special, de la tribuna Parlamentului European, de politicianul Marc Tarabella, membru al Parlamentului European desemnat să prezideze Ziua Euroscola, un declarat admirator al ţării noastre şi al oraşului Constanţa.

Redactor: Paul Alexe