Elevii claselor a XII din orasul Cernavoda continuă examenul de bacalaureat (VIDEO)

Dupa ce saptamana trecuta, elevii claselor a XII din orasul Cernavoda au inceput bacalaureatul cu sustinerea examenului oral la limba si literatura romana, iata ca astazi au trecut din nou prin emotiile examenelor.

De aceasta data, examenul a constat in evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Noutatea acestei probe a constat in introducerea audierii unui text, pe baza caruia elevii trebuiau sa raspunda la cateva intrebari. Se pare ca aceasta proba nu a creeat dificultati  elevilor cernavodeni care nu au intampinat probleme, nici la limba franceza si nici la limba engleza.

Ca si in anii trecuti, liceenii cernavodeni sustin probele exemenului de bacalaureat in incinta grupului scolar industrial energetic din oras. Pe langa elevii care asteptau cu sufletul la gura sa intre in sala de examen, la fel de emotionati erau si cativa parinti, care in ciuda caldurii de afara au venit sa-si susțină copii. Marți, elevilor cernavodeni li se vor evalua din nou competentele lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, de aceasta data examenul fiind oral.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Cristi Ana