Elevii claselor a 8-a au susținut astăzi simularea la limba română (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zCj2bqSa7YY[/youtube]Elevii au avut în faţă subiecte asemănătoare celor de la finalul anului şcolar. În 2 ore copii de clasa a 8-a au trebuit să rezolve cerinţele la limba romana. Despre dificultate părerile sunt impărţite.

Testarea monitorizează stadiului de pregătire a elevilor pentru examenele naţionale de la sfârşitul anului şcolar şi urmăreste stabilirea măsurilor de remediere. Dacă notele obținute la simulare vor fi sau nu trecute în catalog este decizia cadrelor didactice. Deși simularea era cea mai bună ocazie pentru ca elevii să își testeze cunoștințele , peste 350 de copii  au absentat.

Aflați la prima simulare și totodată la primul contact cu rigorile unui examen unii elevi spun că se vor pune cu burta pe carte  pe când alții merg pe premiza că vor îngrășa porcul în ajuns și spun că vor învăța în apropierea examenului.

Elevii proveniţi din unităţile de învăţământ afectate de furtuna din noaptea de duminică au fost transportaţi cu microbuzele şcolare, la alte unități de învățământ din judeţ pentru a susţine testarea. Simularea evaluării naționale vine după o pauză de 4 ani. Testarea la proba de matematică va avea loc pe 6 decembrie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.