Elevii au intrat în febra pregătirilor pentru examenele naţionale

Din 13 martie copiii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor susţine simulările. Spre deosebire de anul școlar 2015-2016, în 2017 testarea se va desfăşura în aceeași perioadă, 13-17 martie, atât pentru elevii clasei a VIII-a, cât și pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. 

Pe 13 martie este programată proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale. Copiii care aparțin minorităților naționale vor da pe 14 martie examenul la limba și literatura maternă. Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale. Rezultatele elevilor se vor afişa pe 31 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia. Însă până pe data de 13 martie elevii au timp să se pregătească.

Testările îi vor ajuta pe elevi spune directorul Școlii Gimnaziale ILCaragiale. Deoarece le va da posibilitatea să se familiarizeze cu examenele și mai ales la ce mai au de lucrat.

Elevii vor fi primiţi în săli pe baza carnetului de elev, a cărţii de identitate ori a certificatului de naştere.

Redactor: Daniel Albu