Elevii au dat Ministerul Educatiei in judecata!

Asociatia Elevilor din Constanta a dat in judecata Ministerul Educatiei. Elevii solicita instituţiei să asigure manuale şcolare gratuite pentru clasele a XI-a şi a XII-a . Asociația Elevilor din Constanța își manifestă speranța că decizia Curții de Apel Constanța va fi în favoarea elevilor și a legii, iar începând cu anul școlar următor legea va fi respectată, iar elevii din ciclul liceal superior vor beneficia de manuale gratuite.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru că nu a fost declanşată procedura licitaţiei publice pentru ca din anul şcolar următor elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale gratuite. Reprezentanţii asociaţiei spun că, până la începutul acestui an şcolar, Ministerul Educaţiei a refuzat să recunoască dreptul elevilor din ciclul liceal superior la manuale şcolare gratuite, interpretând în mod tendenţios legea educaţiei. In acest context, un numar semnifcativ de elevi au ramas fara manuale pentru ca nu au avut posibilitati materiale sa le cumpere.

La începutul lunii ianuarie, Asociaţia Elevilor din Constanţa a notificat ministerul cu privire la această problemă şi a solicitat demararea procedurii de achiziţie publică, pentru ca în luna septembrie elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să beneficieze de manuale. Răspunsul oficial al ministerului educaţiei a fost că, până în anul şcolar 2019-2020, când ar urma să intre în vigoare noile programe pentru clasa a XI-a, nu va respecta legea şi nu va acorda manuale elevilor din ciclul liceal superior.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes