Elevi si profesori constanteni premiati de Guvern

Elevii olimpici constănțéni au fost premiați în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Palatul Victoria. Aceștia au fost recompensați cu diplome și bani de către prim-ministrul interimar al României şi ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Primul-ministru interimar al României şi ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a premiat 225 de elevi medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale din anul 2015. Judeţul Constanţa a fost reprezentat de cele 17 cadre didactice, care au reuşit să aducă 11 elevi de la malul mării în atenţia mondială.

Unul dintre cei 11 elevi premiați la Palatul Victoria este Costin Dobrin. care a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie. Costin invata la Colegiul National Mircea cel Batran si face parte din categoria elevilor cu care unitatea de invatamant se mandreste. Are rezultate exceptionale la invatatura și este un obisnuit al olimpiadelor. Drumul spre reusita a fost presarat cu multa munca si ambitie, dar rezultatele sunt pe masura așteptărilor.

Elev in clasa a XII-a, Costin stie concret ce isi doreste de la viata si ce facultate va urma. Nu are emotii si nu isi va face probleme cand se gandeste ca va sustine examenul de bacalaureat, pe care îl privește ca un alt concurs la care va participa si va obtine punctajul maxim.

În total, la nivel naţional au fost câştigate 257 distincţii: 51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint, 67 de medalii de bronz şi 70 de menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale, pe discipline. De asemenea, au fost premiaţi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes