Elevi români și moldoveni, ”studenți de vară” la UMC

Mai mulți elevi români și din Republica Moldova au experimentat, timp de 10 zile, viața de student al Universității Maritime Constanța. Aceștia au fost îndrumați de către voluntarii Ligii Studenţilor din UMC,  în cea de a II-a ediţie a proiectului educaţional ”Maritime Summer University”.

În perioada 25 iulie – 3 august, 44 de elevi au avut parte de o serie de cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru specializările oferite de Universitatea Maritimă, predate de către profesorii universitari.  Aceştia au experimentat viaţa de student în cadrul UMC şi au avut ocazia să se acomodeze cu mediul constănţean.  Programul lor, în cele 10 zile petrecute la Constanța, a cuprins, printre cursuri, și activităţi desfăşurate la Baza Nautica a universității, precum: yachting, canoe, jocuri marinăreşti sau prevenirea şi lupta împotriva incendiilor la bordul navei. Elevii au avut de asemenea ocazia să descopere oraşul, vizitând obiective turistice ale Constantei, programul incluzând vizite la Muzeul Marinei, Planetariu, Microrezervatia şi Expoziţia de păsări exotice,  Centrul Vechi, dar au beneficiat şi de un tur al Portului Constanţa.

La final, participanţii au susţinut un examen de evaluare a cunoştinţelor dobândite în timpul universităţii de vară, în acest sens fiind organizată festivitatea de absolvire şi de acordare a diplomelor.

Redactor: Daniel Albu