Elevă din Medgidia, premiată de Guvern

O elevă a Scolii Gimnaziale “Constantin Brancusi” din Medgidia a fost premiata de Guvern, in cadrul festivitatii care a avut loc la Palatul Victoria. 28 de elevi si profesori din Constanta au fost premiati de fostul ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Elevii au fost recompensaţi cu premii în bani pentru că au reuşit să obţină performanţe de-a dreptul remarcabile la concursurile şi olimpiadele internaţionale la care au participat în acest an. Printre ei s-a numarat si Memedula Ghionul Edna, eleva in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala “Constantin Brancusi” din Medgidia, care a obtinut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Turcă, Secțiunea limbă materna.

Cei unsprezece elevi constanteni medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul 2015 provin din șase unități de învățământ si au fost pregătiți de 17 cadre didactice.

Cei 225de elevi premiați sunt câştigători a 257 de distincţii la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline. Dintre acestea, 51 au fost medalii de aur sau premii I, 69 de argint sau premii II, 67 de bronz sau premii III şi 70 de menţiuni. De asemenea, au fost premiaţi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

Redactor: Mihaela Sinca