Elevă agresată pe stradă

Incident scandalos la Galați. O elevă de gimnaziu a fost bătută şi umilită pe o stradă din apropierea şcolii unde învaţă. Întreaga scenă a fost filmată şi apoi postată pe reţelele de socializare. Poliţia i-a identificat pe cei violenţi şi face acum o anchetă. Şcolile la care învaţă elevii agresori fac verificări interne în paralel. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-a întâmplat vinerea trecută, după lăsarea serii, când victima, o elevă de 13 ani, terminase orele. Un grup de fete şi băieţi de vârste apropiate a aşteptat-o să iasă de la şcoală. La mijloc ar fi fost un secret devoalat de eleva de 13 ani. Imaginile au ajuns pe Internet, iar protagoniştii scenei au fost identificaţi. În filmuleț apare o fată care este trasă repetat de păr de două tinere şi, la final, este doborâtă şi lovită cu piciorul. Conducerea şcolii unde învaţă eleva bătută a aflat despre incident abia după câteva zile de la producerea lui.

Verificări în acest caz fac şi cei din conducerea şcolilor la care învaţă agresorii, dar şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Galaţi.

Poliţiştii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile şi au aflat că victima este elevă în clasa a 8-a la o şcoală generală din oraş. Oamenii legii au început o anchetă în acest caz.

Conform celor spuse de cadrele didactice, niciunul dintre elevii implicaţi în acest conflict nu a creat până acum probleme.

Redactor: Cristina Niță