Elev înjunghiat de un coleg

Jocurile pe calculator online l-au făcut pe un elev din Constanța să-și înjughie un coleg, la școală, în timpul unei pauze.

Supărat că acesta îi furase parolele de acces, cei doi s-au certat iar a doua zi conflictul a fost tranșat cu violență. Agresorul a scos un cuțit de bucătărie și l-a înfipt în piciorul celuilalt, însă din fericire, nu i-a pus viața în pericol.

Incidentul s-a petrecut în pauză. Elevul agresor și-a așteptat colegul să iasă de la oră iar în momentul în care l-a văzut a scos cuțitul de bucătarie pe care îl luase de acasă și l-a înjunghiat în picior. Apoi, a fugit și a aruncat arma în gradina din curtea școlii. Totul ar fi pornit de la un joc video.

Imediat dupa incident, paznicul școlii și o îngrijitoare, ambii aflați pe hol în acel moment, l-au dus pe elev la cabinetul școlar iar, ulterior, conducerea unității de învățământ a sunat la 112, elevul fiind preluat de către o ambulanță și dus la Spitalul Județean Constanța.

La fața locului a fost chemat și un echipaj de poliție însă, elevul agresor a fugit imediat după incident. Ulterior, acesta a fost găsit și tot el le-a arătat polițiștilor cum a procedat și unde a aruncat cuțitul.

Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Școlar Județean. Potrivit conducerii școlii, elevul are probleme de sănătate însă, niciodată nu a creat probleme și nu a dat dovadă de agresivitate față de colegi sau de dascăli. Pe de altă parte, cadrele didactice spun că nu au cum să prevadă astfel de acte agresive.

Psihologii trag un semnal de alarmă și spun că accesarea gadgeturilor în mod excesiv și în special a jocurilor în care este promovată violența, sunt extrem de periculoase pentru adolescenții, care ajung uneori să transpună în viața reală ceea ce văd în jocurile respective.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Cum elevul este minor, cel mai probabil consecințele le vor suporta părinții.

Redactor: Cristina Niță