Elev arestat preventiv pentru 30 de zile

Violența în școlile din România  atinge cote alarmante: Constanța nu face nici ea excepție! Un elev al Liceului Dimitrie Leonida a ajuns în atenția polițiștilor după ce a recurs la violență, șantaj și amenințare asupra colegilor săi. Acesta a fost prezentat instanței de judecată care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În ultima perioadă au fost mediatizate mai multe cazuri din țară în care fie profesorii fie elevii au fost agresați. Constanța nu face nici ea excepție.Un elev al Liceului Dimitrie Leonida a ajuns în atenția oamenilor legii după ce a agresat, șantajat și amenințat 3 colegi. Pe doi dintre ei i-a atacat chiar în timpul orelor de curs, iar pe al treilea, în curtea unității de învățământ. Se pare că agresorul le cerea victimelor sale sume de bani sau bunuri pentru a scăpa de ”pumni”.

“În urma cercetărilor în cazul comiterii unor fapte de lovire sau alte violențe, șantaj și amenințare, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Constanța au depistat un minor, în vârstă de 17 ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptelor. În intervalul 22 noiembrie – 5 decembrie a.c., minorul, pe numle său Florin Sorin C., în cauză ar fi comis faptele asupra a trei colegi de la o unitate de învățământ din Constanța. Prima sa faptă a avut loc pe 22 noiembrie, când a agresat un coleg chiar în timpul orelor de curs. Pe 5 decembrie, însă, el a trecut la șantaj și amenințări în curtea unității de învățământ..”, se precizează într-un comunicat al IPJ Constanța.

Polițiștii au specificat totodată că nici una dintre victime nu a suferit răni majore care să necesite spitalizare. Oamenii legii l-au reținut inițial pe minor pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat instanței de judecată care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Redactor: Sondra Sandu