Efectul tichetelor de vacanță

Reprezentanţii Comisiei de Turism Intern din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism s-au întâlnit la Mamaia, pentru a discuta programul care vizează acordarea tichetelor de vacanţă ale angajaţilor din sistemul public.

Reprezentanţii Comisiei de Turism Intern au declarat că acordarea tichetelor de vacanţă angajaţilor din sistemul public marchează un trand ascendent pentru turismul intern.

Adrian Voican, membru al comitetului director al ANAT sustine că numărul tichetelor de vacanţă distribuite a crescut spectaculos. Acest fapt va genera sporirea atât a numărului de înnoptări în structurile de cazare turistică din ţară, cât şi a gradului de fiscalizare în structurile de primiri.

“În urma şedinţei de astăzi a comisiei ANAT, a rezultat că pe primele şase luni ale acestui an există creşteri pe toate categoriile de produse. Cea mai mică creştere este pe zona turismului montan până în 10%, comparativ cu 2017, ianuarie – iunie. Pentru litoral estimările sunt între 10-12% şi cea mai mare creştere este la turismului balnear, peste 16%. Asta se datorează atât sistemului de vânzări timpurii, care a crescut foarte mult de acum zece ani, cât şi voucherelor de vacanţă. Foarte multe agenţii au simţit impactul imediat şi pozitiv al voucherelor de vacanţă în creşterea cifrei de afaceri. În acest moment, avem vreo 12,5 milioane de turişti în România, dintre care aproape 10 milioane sunt români”, a declarat Adrian Voican, membru al comitetului director al ANAT

În consecință, ultimul bilanţ indică creşteri constante şi semnificative de vânzări pe toate segmentele turismului intern.  Situaţia vine ca un răspuns în urma acordării tichetelor de vacanţă de către angajatori unui segment cât mai mare de beneficiari.

Redactor: Sondra Sandu