Efectul aplicațiilor asupra bateriei telefonului

În era smartphone-ului, au apărut mii de aplicații care ne fac viața mai ușoară. Cu toate astea, unele aplicații pe care alegem să le instalăm, pot consuma extrem de repede bateria telefonului. Asta, însă, nu ne opreste să le folosim în continuare.

Surprinzător sau nu, unele aplicații pot consuma foarte ușor bateriile telefoanelor inteligente care rulează pe Android. Un astfel de raport a fost realizat de către cei de la Avast. Raportul analizează impactul aplicaţiilor asupra duratei bateriilor şi asupra performanţelor generale a telefoanelor ce folosesc sistemul de operare Android. Raportul a demonstrat faptul că este necesară dezinstalarea aplicaților nefolositoare sau a celor sub formă de shortcut, pentru o funcționare mai bună a bateriei telefonului. Un exemplu ar fi dezinstalarea aplicației Facebook, pe care o putem accesa din browser.  Alături de aplicația Facebook mai sunt alte patru aplicații ce pot consuma foarte ușor bateria, respectiv:  WhatsApp, Snapchat, Google Maps și Netflix.

Totuși, unele aplicaţii nu pot fi şterse.  Pentru aceasta, Avast  recomandă limitarea numărului de notificări, reducerea caracteristicilor de fundal, a intervalelor de actualizare şi a utilizării datelor de locaţie.

Redactor: Lavinia Barbu