Efectele ordonanței adoptate la ceas de seară

Scandalul politic din țară are efecte negative și pe piața financiară. Leul românesc pierde teren în fața monedei europene, analiștii financiari punând acest lucru pe seama instabilității sociale determinată de controversele provocate de ordonanța privind modificările codurilor penale.

Potrivit analiștilor, investitorii sunt îngrijorați de protestele de stradă generate de Ordonanța de Urgență a Guvernului, aprobată marți seară, de către Executiv.

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, un curs de referință de 4, 524 lei /euro, in creștere cu 0, 45 la sută față de nivelul din ziua precedentă. Este cel mai mare curs înregistrat din decembrie 2016. Specialiștii pun totul pe seama scandalurilor politice, având în vedere că vecinii noștri nu se confruntă cu o astfel de situație. De la prima oră a dimineții, se discută de Ordonanța de Urgență a Guvernului de modificare a Codului Penal, care a fost adoptată și, imediat, publicată în Monitorul Oficial, la ceas de seară, fără avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia Executivului a scos în stradă o parte a societății civile, îngrijorată de faptul că noile reglementări vor veni în sprijinul unor politicieni care au probleme cu legea.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș