Efectele benefice ale masajului

Corpul omului ascunde multe secrete, iar unele conexiuni intre segmentele acestuia, intre organe si sisteme sunt cu adevarat impresioanante. Astazi va aduc in discutie o alta harta fiziologica foarte importanta, cu localizare la nivelul talpii piciorului si va invit sa va oferiti macar o data pe saptamana o portie de sanatate printr-un masaj reflexogen.

Talpa piciorului este, desi la o prima analiza nu ne dam seama, o zona foarte importanta din corpul nostru. Zilnic pasim, stam in picioare, alegem incaltamintea dupa comoditate sau influentati de moda, insa rezultatul este acela ca efectuam tot felul de presiuni la nivelul talpii piciorului, presiuni care, daca nu sunt corecte, ne pot influenta negativ sanatatea.

Ei bine, trebuie sa stiti ca zonele afectate ale piciorului vorbesc despre sensbilizarea sau suferinta organelor care sunt proiectate in acele zone. De exemplu zonele de descuamare, calusurile, monturile, zonele dureroase – toate acestea pot fi totodata semne ale unor sensibilitati organice.

Este acum lesne de inteles cum ne influenteaza sanatatea felul in care mergem, in care calcam, dar si daca folosim toata talpa in mod egal pentru distribuirea greutatii . De exemplu, daca purtam tocuri, foarte solicitata este zona creierului, tiroidei si inimii, urmand ca alte zone sa fie neglijate.

Desigur, mersul prezinta un impact puternic si asupra musculaturii si articulatiilor genunchilor, soldurilor si articulatiilor intervertebrale.

Iata si cateva informatii schematice privind zonele reflexe ale piciorului:

Zona tendonului lui Ahile reflecta reactivitatea reproducatoare interne. Masarea delicata a acestei zone este indicata in durerile menstruale, in lipsa apetitului sexual, dar si in stimularea fertilitatii.

Degetele de la picioare corespund capului si gatului; Pernita piciorului refleca plamanii, inima, zona superioara a spatelui si pieptul in general. Calcaiul reflecta zona lombara, pelvisul si intestinele; Glezna reflecta coastele, nodulii limfatici abdominali, coapsele. Zona laterala a talpii: articulatiile genunchilor, coatelor si umerilor.

Fiecare picior reflecta organele de aceeasi parte, in cazul organelor pereche. De exemplu, piciorul stang reflecta ovarul/testicolul stang, rinichiul stang, plamanul stang, nodulii limfatici din jumatatea stanga a corpului si asa mai departe.

Va puteti imbunatati sanatatea prin masajul reflexogen, care nu este nicidecum un semn al luxului si bunastarii, si o metoda terapeutica ce da rezultate in timp si va ajuta sa fiti asa cum va doriti: sanatosi.