Educator retinut pentru corupere de minori

Caz incredibil la Constanta. Directia de Protecție a Copilului din Constanța este zguduită de un scandal sexual. Un educator de la centrul de plasament Micul Roterdam este acuzat ca a intretinut raporturi intime cu mai multi minori. Acum barbatul este in fata instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă , iar în dosar au fost reținute, alte două persoane.

Eduard Andrei Crăciun este angajat  din 2009 al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța și își desfășura activitatea la Adăpostul de zi şi noapte pentru copii -Micul Rotterdam, din oraș.  Potrivit reprezentantilor institutiei până acum nu au existat vreodată semnale că ar fi avut vreun comportament nelalocul său.

Desi copilaria si-a petrecut-o la același centru unde avea să-și înceapă și cariera didactică, Eduard a absolvit trei facultati si a reusit sa isi croiasca un drum in viata. Un drum ce l-a adus acum, în faţa judecătorilor, alături de alţi doi indivizi, cu propunerea de arestare preventivă.

Dezvăluirile din spatele scandalului sunt însă halucinante. Totul ar fi plecat de la un denunţ făcut de către o persoană certată cu legea, Constantin Manea, cercetat într-un alt dosar penal pentru tentativă de omor, potrivit informațiilor publicate de replicaonline.ro.

Cunoscând anumite fapte ce ar putea fi încadrate ca ”act sexual cu minor”, Manea l-a denunțat pe Crăciun, ba a mai pus și doi prieteni de-ai săi să depună mărturie mincinoasă împotriva sa, prin care să-i agraveze situația învățătorului. Totul a fost pus la punct de Constantin Manea pentru beneficia de reducerea pedeapsei, dezvăluie surse din cadrul anchetei.Conform denunțului, începând cu anul 2011, Eduard Andrei Crăciun, a invitat în propria locuinţă mai mulţi minori, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu aceştia. Copiii erau instituţionalizaţi la Centrul de Plasament “Micul Rotterdam”, unde acesta profesa. În urma unei anchete a polițiștilor, s-a probat că un singur minor a fost chemat în mod repetat la domiciliul învățătorului, unde cei doi au vizionat filme cu conținut pornografic, îndemnându-l pe acesta din urmă să se comporte ca atare. Astfel, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată, din ”act sexual cu minor” în ”corupere sexuală”.  După acest episod, conducerea Direcției pentru Protecția Copilului a decis suspendarea din funcție a angajatului.

Constantin Manea, împreună cu cei doi martori,  Nicu Petrechiuţă şi George Cătălin Burcea, s-au ales cu dosare penale pentru mărturie mincinoasă. Toți trei, împreună cu Eduard Andrei Crăciun, au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Reporter: Camer Nita / Daniel Albu ; Imagine: Narcis Verdes