Educaţie sexuală în școli (VIDEO)

România ocupă un loc fruntaș la avorturi, dar și la mame cu vârste sub 15 ani. Programul “Sănătatea te învață” vine în sprijinul elevilor atât din clasele primare și gimnaziale cât și de liceu pentru o mai bună înţelegere a implicaţiilor activităţii sexuale.

Prin acest program elevii vor învăţa despre metodele de contracepție precum și despre riscurile unei sarcini la vârste precoce. De altfel, preșcolarii vor afla noțiuni legate de igienă și principiile care stau la baza funcționării organismului uman.

Imediat după semnarea colaborării între ISJ Constanţa și spitalul privat la prima lecție de educație sexuală au participat elevii clasei a XI-a ai Colegiului Național Mihai Eminescu. Medicul spcialist le-a explicat care sunt riscurile contactului sexual neprotejat. Pe lângă o sarcină nedorită aceştia se pot pricopsi și cu diverse boli cu transmitere sexuală.

Tinerele trebuie să conștientizeze că nașterea la o vârstă fragedă poate să fie periculoasă, iar înaintea începerii vieții sexuale cel mai indicat ar fi ca ambii parteneri să se adrese unui medic specialist.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu