Educația sexuală, necesară în școli?

Educatia sexuala este predata in scoli ca materie optionala. Doar ca nu toate unitatile scolare din tara au dorit sa o introduca in programa scolara. Din pacate, astazi, retelele de socializare si nu numai sunt impanzite cu tot felul de mesaje cu tenta sexuala sau chiar mai rau, de filmulete mult prea explicite, la care copiii au acces cu mare usurinta.

Educația sexuală este privită atât ca o necesitate, cât și ca un moft, părerile fiind împărțite. Unii susțin că este benefic ca tinerii să studieze această materie în scoli, pentru a cunoaște, din timp, lucrurile care îi sunt necesare și că lipsa acestei educații poate împinge tinerii să facă gesturi necugetate, care le pot distruge viitorul sau, chiar mai rău, viața. Alții sunt împotriva introducerii educației sexuale în școli, sustinand că astfel de lucruri nu se învață la scoală, ci acasă.

Vârsta la care ar fi indicat ca educația sexuală să fie predată în scoli variază de la o persoană la alta. Mulți sunt de părere că aceasta trebuie predată la o vârstă cât mai înaintată, pentru a nu le da idei celor mici.

În alte țări, educația sexuală este predată încă din clasele mici.

Redactor: Paul Alexe