Economii neașteptate în prag de iarnă la Mangalia

Veste bună pentru mangalioții care au de plătit facturi în prag de iarnă! În funcție de caz, administrația locală îi va scuti de plata penalizărilor sau le va acorda ajutor social. În plus și copii vor primi burse de merit sau burse sociale. Măsurile au fost votate deja în cadrul ședinței de Consiliu Local de la Mangalia.

Olimpicii naţionali şi internaţionali vor primi burse de performanţă, iar elevii cu medii peste 8.50 și media 10 la purtare, vor primi burse de merit. Conform noii legislaţii în domeniu, se mai acordă burse sociale şi burse de studiu elevilor provenți din familii defavorizate. Cuantumul burselor este cuprins între 50 şi 80 de lei, pe lună.

Edilul Cristian Radu a propus, în cadrul şedinţei, și reluarea plăţii salariilor însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, care au rămas fără aceste fonduri din anul 2010:

Un alt proiect votat de aleşii locali prevede trecerea centralelor termice de la școli și blocurile ANL, de la combustibilul lichid ușor, la alimentarea cu gaze naturale. În acest sens, primarul Mangaliei a declarat că din economia care se va face la bugetul local se vor acorda ajutoare de încălzire pentru persoane defavorizate şi locuitori de la case. În plus, termenului de scutire la plata majorărilor de întârziere și a penalităţilor aplicate persoanelor fizice care au datorii la bugetul local va fi prelungit pînă la 15 decembrie 2015.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.