Echitația, cel mai nobil sport

Încurajați de vremea frumoasă de afară, cu mic cu mare, constănțenii au ieșit la plimbare. Mulți dintre ei au ales Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Ocazie cu care au făcut cunoștință cu poneii și caii de aici. Începând de astăzi s-a dat și startul sezonului de echitație de la malul mării care va fi deschis pe tot parcursul anului.

Echitația este sportul minții și al sufletului. Tot despre călărie se spune și că este unul dintre cele mai nobile forme de sport pe care puțini au ocazia să-l practice, dar de care toți se îndrăgostesc din clipa în care încep să o facă. Este și cazul Andradei. Pentru ea a fost nevoie de o singură plimbare în șaua unui cal pentru a-și dori să facă mai mult. Tot ea ne spune că echitația este unul dintre cele mai frumoase sporturi care implică animale, dar și o legătură puternică între om și cal.

Iulia are ceva mai multă experiență. A început cursurile la hergelia de la Mangalia, iar atunci când a aflat că poate face echitație în Constanța a fost foarte fericită.

Dacă v-am convins, trebuie să știți că  prețurile sunt aceleași ca în anii trecuți. Adică 5 lei pentru o tură cu poneiul și 10 lei pentru o tură cu calul. 11 ședințe de echitație costă 500 de lei, iar pentru cinci ședințe costul este de 250 de lei.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea