Echipele de intervenție au salvat zeci de oameni pe timp de noapte

Vremea rea care s-a abătut asupra sud-estului țării în ultimele 2 zile a izolat zeci de localități și a blocat aproape toate drumurile. În cursul nopții trecute, zeci de persoane au avut nevoie de ajutorul autorităților pentru a fi salvate din nămeți. Astfel, reprezentanții ISU, angajații ai Serviciului Ambulanță și cei de la Drumuri au depus eforturi pentru a transporta la spital mai multe persoane, printre care și gravide.

A fost o noapte de foc pentru angajatii de la drumuri judetene si pompierii constanteni. Au avut de deszăpezit drumuri, atât pentru a face drumurile practicabile, dar și pentru a deschide căi de acces ambulanțelor solicitate pentru diferite cazuri. Multe persoane au fost preluate de pe drum,  înghețate de frig, după ce mașinile le-au rămas blocate în nămeți.

La Cumpana, militarii au mers cu doua masini si au preluat o gravida, un barbat care isi luxase bratul dar si un copil de doar 3 ani dependent de oxygen.

In cele din urma cu totii au ajuns cu bine la spitalul judetean Constanta.

Alte zeci de persoane, femei in varsta si soferi care s-au aventurat la drum au fost salvati din nameti de drumari. S-a intervenit cu wolle, freze, senilate si buldoexcavatoare pentru a se ajunge la ei. Unii au fost gazduiti de hotelurile din apropiere, altii s-au intors la casele lor.

Si din pacate vestile nu sunt bune deloc. Desi judetul Constanta a trecut peste ce era mai rău din punct de vedere meteorologic, vremea va continua sa fie rea. Nu va mai ninge la fel de tare ca pana acum dar va fi viscol iar temperaturile vor scadea pana la -14 grade Celsius.

Redactor: Daniel Albu