Ecaterina Andronescu, contrazisă de Dinu Pescariu

Fostul tenismen, Dinu Pescariu, îl contrazice pe senatorul PSD, Ecaterina Andronescu. Omul de afaceri a declarat, joi, că s-a întâlnit cu fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu de două ori, respectiv atunci când a fost semnat contractul pentru baza ”Cutezătorii” şi atunci când acesta a fost prelungit.

Ecaterina Andronescu a susţinut, Miercuri, că nu s-a întâlnit niciodată cu omul de afaceri, Dinu Pescariu. Declarațiile au fost făcute la ieşirea de la Direcția Națională Anticorupție, unde a fost audiată în dosarul privind baza sportivă “Cutezătorii”.

Totuși, fostul tenismen, Dinu Pescariu o contrazice. Acesta a precizat, joi dimineaţă, că s-a întâlnit cu Ecaterina Andronescu în 2001 şi în 2009. De asemenea, Pescariu a spus că a rămas suprins de afirmațiile Ecaterinei Andronescu, potrivit cărora nu s-au întâlnit.

Actul adiţional din 23 iunie 2009 încheiat cu Fundaţia “Dinu Pescariu” a fost semnat din partea Ministerului Educaţiei Naţionale de către secretarul de stat Mihnea Costoiu. Documentul a fost semnat și de către, Dinu Pescariu, fără respectarea prevederilor legale. La acel moment, Ministerul Educaţiei era condus de către Ecaterina Andronescu. Prejudiciul estimat, cauzat Ministerului Educaţiei începând din 2009 şi până în prezent, este de aproximativ 93.481.200 euro. Paguba reprezintă suma pe care Fundaţia Dinu Pescariu ar fi trebuit s-o plătească Ministerului Educației, în urma exploatării terenului din Baza Cutezătorii.

Redactor: Lavinia Barbu