Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA, în această dimineață. Ea a fost audiată, în dosarul în care omul de afaceri, Dinu Pescariu a fost pus sub acuzare pentru prelungirea cu 25 de ani a contractului de închiriere a bazei „Cutezătorii”.

Ecaterina Andronescu s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Sursele judiciare spun că fostul ministru al Educației este audiată, în dosarul bazei sportive “Cutezătorii” din Capitală, în care este cercetat sub control Dinu Pescariu. Ancheta vizează modalitatea de prelungire cu 25 de ani, de Ministerul Educaţiei, a contractului de închiriere prin care baza sportivă a fost dată în folosinţă Fundaţiei “Dinu Pescariu”. La ieșirea din sediul DNA, aceasta a ținut să PRECIZEZE că este nevinovată. Ea a declarat că semnătura sa nu apare pe acele acte. De asemenea aceasta a precizat faptul că ea nu a vorbit niciodată cu fostul tenisman, Dinu Pescariu.

Totuși, procurorii susțin că, în realitate, imediat după preluarea Bazei Cutezătorii, Fundația ‘Dinu Pescariu îngrădise accesul elevilor și copiilor la baza materială. Totodată , Fundația Dinu Pescariu a schimbat scopul utilizării Bazei Cutezătorii, folosind-o în scopuri comerciale, acțiuni de divertisment ori tratamente de întreținere.

Redactor: Ecaterina Andronescu