Ecaterina Andronescu a preluat astăzi fotoliul de ministru al Educaţiei

Ecaterina Andronescu a preluat astăzi fotoliul de ministru al Educaţiei, în cadrul unei ceremonii de predare. Prima grijă a fost să se asigure că nu vor fi probleme la examenul de Bacalaureat. Deja au apărut primele modificări în legea educației, în ciuda faptului că președintele Traian Băsescu i-a cerut să nu facă nimic în acest sens.

Ecaterina Andronescu spune că odată cu preluarea funcției, vin și responsabilitățile, pentru că trebuie să rezolve nenumăratele probleme din Educație.

Referitor la Legea Educației, Traian Băsescu şi-a exprimat luni, speranţa că actul normativ nu va fi modificat înainte de a se vedea cum funcţionează. Chiar dacă cererea vine din partea șefului statului, Ecaterina Andronescu este de părere că legea TREBUIE schimbată ca să nu “perseverăm în greşeală”. După cum a devenit moda pe la noi, cum se instalează un nou ministru, apar și legi noi, care în acest caz, întorc totul pe dos. Este și cazul elevilor, care s-ar putea ca la anul să dea un altfel de BAC. O spune chiar Ecaterina Andronescu, care a anunțat că  modificarea bacalaureatului ar fi posibilă din toamnă, întrucât mai multe schimbări la Legea educaţiei, inclusiv cea în acest sens, se află deja în Senat, care este for decisional. Astfel, dacă se aprobă schimbările privind bacalaureatul, candidaţii din 2013 vor susţine acest examen cu probe diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră. În forma ei actuală, Legea educaţiei naţionale prevede introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2016. Referitor la subiectele care au fost în acest an, Andronescu spune că acestea “trebuie să fie de dificultate medie. Sunt pentru examene, nu pentru concursuri. Subiectele nu trebuie să fie ambigue”

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu