După mai bine de zece ani, şapte familii din Mangalia s-au mutat în casă nouă

După ce foştii chiriaşi au fost obligaţi de autorităţile locale să elibereze locuinţele, pe motiv că se aflau în ilegalitate, fie că acestea erau subînchiriate, fie că posesorii imobilelor mai aveau de fapt o altă casă, 4 garsoniere, 2 apartamente cu 2 camere şi un apartament cu 3 camere au acum stăpâni cu acte în regulă. Momentul a fost marcat la sediul Primăriei, când cele şapte familii de tineri au venit să-şi ridice cheile înmânate de edilul oraşului.

Titularii contractelor de închiriere au vârste de până în 35 de ani şi îndeplinesc toate condiţii prevăzute de lege pentru a primi locuinţele în chirie. Pentru familia Dobrilă visul de a avea o casă a devenit, în sfârşit, realitate. Iar imediat ce au primit cheile apartamentului soţii Dobrilă au mers să se apuce de treabă, pentru că vor să se mute cât mai repede.

Noii chiriaşi sunt familii compuse din 2, 3 şi respectiv 4 persoane şi s-au declarat mulţumiţi că peste dosarele lor nu s-a aşternut praful definitiv.

În perioada următoare vor mai fi repartizate alte locuinţe sociale şi de închiriere celor care îndeplinesc condiţiile legale în acest sens. Locuinţele se află în zonele Dobrogea II şi M.I. Dobrogeanu.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru