După două zile extrem de toride, vremea a devenit instabilă

10 corturi de prim-ajutor au fost montate în câteva puncte din Constanţa pentru a le oferi oamenilor care se aventurează în miezul zilei asistenţă medicală şi câte un pahar cu apă.

În cursul zilei de marți când termometrele au indicat și 38 de grade Celsius, corturile au fost luate cu asalt de persoanele afectate de valul de căldură. Cu această ocazie au putut să işi măsoare tensiunea arterială.

Chiar dacă miercuri temperaturile au fost ceva mai suportabile, tot au fost constănțeni care s-au oprit la corturi. Într-o singură oră peste 10 persoane au venit să bea un pahar de apă și să se odihnească la umbră.

Chiar dacă sunt conștienți că nu este indicat să se expună la soare în orele după-amiezii, oamenii spun că își iau măsurile minime de protecție.

Medicii recomandă în zilele caniculare consumul a minimum 1,5 – 2 litri de lichide pe zi.  Copiii şi persoanele din grupele de risc trebuie să consume cât mai multe fructe şi legume proaspete şi să se ferească să mănânce alimente care nu sunt cumpărate din spaţii asigurate din punctul de vedere al igienei sanitare. Dacă sunt nevoiți să iasă afară din casă, să poarte haine de culoare deschisă și pălărie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita