După aproximativ 72 de zile, angajații de la CNAPM Constanţa încetează orice formă de protest

După aproximativ 72 de zile, angajații de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa au hotărât să înceteze orice formă de protest ca urmare a demisiei directorului general, Andrei Aurelian Popa. După zile întregi de  huiduieli, sunete de sirene şi fluiere, astăzi au fost auzite primele aplauze.

Decizia a fost luată în sedința consiliul de administraţie, reunit la sediul Ministerului Transporturilor, unde a fost luat act de cererea lui Aurelian Andrei Popa de renunţare la mandatul de administrator, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general. În cadrul consiliului a fost decisă, cu majoritate de voturi, eliberarea acestuia din funcţia de director. În aceeaşi şedinţă, Ambroziu Duma a fost numit director general interimar.

Conform deciziei Consiliului, Aurelian Popa trebuie să predea gestiunea începând cu data de 8 mai.

De frica angajaților, Popa a mers luni la sediul Companiei Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi a predat doar maşina de serviciu. Cel care i-a înștiințat pe sindicaliști a fost Valentin Preda, noul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și membru în Consiliul de administrație al companiei.  Vestea a fost primită într-un ropot de apaluze.

Oamenii se bucură că în sfârșit eforturile lor au fost răsplătite. Valentin Preda i-a rugat pe angajații APC să înceteze greva și să se reîntoarcă la muncă, pentru ca toată activitatea din port să intre pe făgașul normal. Odată cu Aurelian Popa, și-au înaintat demisiile și directorul economic Mihaela Vasile şi şeful de departament Adrian Constantinescu, neagreaţi de grevişti. Aceștia se află în perioadă de previz. Pe 23 mai, urmează să se întrunească adunarea generală a acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, care va lua act de cererea lui Popa şi va alege un alt administrator în postul rămas vacant.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian