Dubla sinucidere in penitenciarul de maxima siguranta de la Poarta Alba (VIDEO)

Dubla sinucidere in penitenciarul de maxima siguranta, Poarta Alba – doi detinuti s-au spanzurat in celula in care își ispășeau pedeapsa. Unul dintre ei este chiar fostul politist Marius Ionut Magda, care, in urma cu cateva luni si-a ucis mama cu peste 70 de lovituri de cutit. Cei doi erau în greva foamei de mai mult timp, insa reprezentantii penitenciarului spun ca acestia au beneficiat in permanenta de asistenta medicala si au fost consiliati de psihologul unitatii.

Marius Ionuţ Magda, fostul poliţist de la Transporturi care, în urmă cu câteva luni, abia ieşit din închisoare  şi-a omorât mama, cu peste 70 de lovituri de cutit, după ce a a incercat sa violeze o tanara in Parcul Tabacarie, si-a pus capat zilelor, miercuri seara, in penitenciarul de maxima siguranta, Poarta Alba. Magda era acuzat de omor deosebit de grav. Nu a fost singurul care si-a luat zilele. La acelasi gest extrem a recurs si un alt detinut, coleg de celula cu Magda. Doru Asavei se afla in spatele gratiilor, dupa ce si-a omorat sotia in bataie. Deocamdată, nu se știe din ce cauză au hotărât bărbații să își ia viața.

Cei doi se aflau in refuz de hrana de mai mult timp, din cauza unor nemultumiri legate de detentie.

Conducerea penitenciarului precizeaza faptul sinucigașii au fost consiliati in permanenta de psihologul unitatii, insa nimeni nu a putut sa-i determine sa renunte la greva foamei. Procurori si criminalisti incearca acum sa desluseasca itele acestei duble sinucideri si de asemenea ii vor audia si pe gardienii care au fost de serviciu pentru afla daca acestia pot fi acuzati de neglijenta in serviciu.

Reporter: Mirela Iancu ; Imagine: Cristi Caciauna