Dublă crimă în Buftea

Scene de groază s-au petrecut seara trecută în oraşul Buftea, judeţul Ilfov. Un irakian și-a omorât cu bestialitate soția româncă și pe mama acesteia. Atunci când oamenii legii au ajuns la fața locului, bărbatul a devenit violent şi chiar a atacat un poliţist cu cuţitul. Ca să se apere, agentul a fost nevoit să folosească arma din dotare.

Măcelul s-a petrecut duminică seară, într-un bloc din oraşul Buftea. Criminalul, un bărbat de 50 de ani, cetăţean irakian, a aflat că iubita lui în vârstă de 30 de ani îl înşală şi a devenit violent. Negru de mânie, le-a înjunghiat mortal pe cele două femei, concubina şi mama acesteia  chiar în apartamentul în care ele locuiau.

”În jurul orelor 17:30, am primit un apel pe 112 prin care un bărbat de naţionalitate străină ne informa că a săvârşit o dublă crimă. Poliţiştii s-au deplasat la fața locului, unde au luat legătura cu bărbatul. Au încercat să coopereze cât mai mult cu acesta şi când a devenit recalcitrant şi l-a atacat pe unul dintre poliţişti, acesta a trebuit să se apere”.a declarat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov

La acel moment, omul legii a scos arma din dotare şi a tras de patru ori în agresor. Medicii au încercat să îi salveze viaţa bărbatului, însă în zadar. Câteva minute mai târziu a fost declarat cel de-al treilea deces. Criminaliştii au stat ore întregi în apartament şi au ridicat probe. Apoi, cadavrele au fost duse la IML pentru necropsie. Cel mai probabil, procurorii îi vor audia pe vecini şi alţi posibili martori. Cercetările îi vizează şi pe poliţişti, pentru a se stabili dacă au executat corect focurile de armă. Tribunalul Ilfov continuă cercetările pentru a afla cu exactitate de la ce a pornit totul. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru omor calificat.

Redactor: Cristina Niță