Dublă ceremonie de botez la Mangalia

La Șantierul Naval din Mangalia, a avut loc dubla ceremonie de botez a navelor „SOLA TS“ şi „OSLO TS“, realizate de constructorul naval corean Daewoo, pentru un cunoscut armator grec. Botezul a avut loc în prezenţa a peste 100 de invitaţi, dar şi a angajaţilor șantierului din Mangalia, care au reuşit să livreze navele armatorului într-un timp record.

Cele două petroliere fac parte din clasa „de gheaţă“ (“ice-class“), ele urmând să navige pe mările deloc prietenoase din nordul continentului. Potrivit vicepreşedintelui companiei coreene care a construit navele, navele sunt dotate cu cele mai noi şi mai moderne sisteme de navigaţie, fiind construite pentru face față condițiilor vitrege de pe mările îngheţate.

Preşedintele companiei care a cumpărat cele două nave, Nikolaos Tsakos, a ţinut să felicite echipa constructorilor navali de la Mangalia pentru profesionalismul şi rapiditatea cu care a reuşit să livreze navele grupului pe care îl conduce.

Potrivit directorului Diviziei Managementul Administraţiei, Mihai Andrei, cele două nave au dotări suplimentare faţă de celelalte proiecte .

În prezent, Șantierul Naval din Mangalia mai are în construcţie alte câteva nave, pentru diverşi armatori internaţionali.

„Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze acest vapor şi pe marinarii săi!“, au urat naşele de botez ale celor două nave.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin