DSP extinde controalele în maternități

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică verifică, în această perioadă, maternităţile private şi de stat din Bucureşti, iar aceste controale vor fi extinse şi în ţară. Cu toate că verificările vin în urma apariției unor cazuri de infecţii nosocomiale apărute la maternitatea Giuleşti din capitală, ministrul Sănătăţii spune că nu au legătură cu acestea.

Directia de Sănătate Publică face controale în toate maternităţile din Bucureşti, după ce şase bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococ. Cu toate că nou născuții au venit pe lume la maternitatea Giuleşti, iar infecţia a apărut după ce au fost externaţi, ei ar fi putut contracta stafilococul de pe pielea mamei sau din salon.

Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cazurile bebeluşilor din Maternitatea Giuleşti au fost semnalate Direcției de Sănătat Publică la finele lunii octombrie, iar această instituţie a aplicat măsurile prevăzute de legislaţie în asemenea situaţii.

“Când ministerul a declanşat aceste controale, situaţiile intraseră în normal. Cinci bebeluşi sunt internaţi în continuare la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a precizat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a mai afirmat că aceste controale se vor extinde și în țară.

“Practic, este un control pe care-l cerem pe anumite patologii şi la maternităţile din ţară, atât în zona publică, cât şi în cea privată. Ştiţi că au fost câteva incidenţe şi în Constanţa şi la nişte maternităţi private şi de aceea dorim să ne asigurăm că lucrurile sunt în regulă”, a afirmat ministrul.

Totodată, ministrul Sănătăţii a vizitat, miercuri, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, unde a apreciat curăţenia. Aceasta  s-a întâlnit și cu autorităţile judeţului, care i-au prezentat proiecte în domeniul Sănătăţii în valoare totală de 98,5 milioane de euro.

Redactor: Oana Jărloianu