Drumul către Corbu va fi modernizat

Drumul către Corbu va intra într-un amplu proces de modernizare. Astfel, vor apărea piste de biciclete şi stații de autobuz moderne. Noi investiții sunt vizate și pentru orașul Năvodari.

La finele săptămânii trecute a fost aprobată finanțarea proiectului care are în vedere modernizarea drumului care duce către localitatea Corbu.

Calea de acces către localitatea Corbu este foarte importantă pentru toți năvodărenii, în special pentru cei care lucrează pe Platforma Industrială Midia – Năvodari, pentru activitatea economică din zonă, dar și pentru cei care sunt în trecere spre localitățile din nordul județului sau cei care se deplasează dinspre litoral spre Delta Dunării.

Se va acoperi traseul cu asfalt pe o lungime de 3,8 km, se va moderniza pe 4 benzi, fiind prevăzut cu piste de bicicliști pe ambele sensuri, cu elemente de siguranță rutieră, dar și cu  stații de autobuz moderne.

Valoarea finală a proiectului,  aprobată la finanțare din fonduri structurale este de 7.74 de milioane de euro. Contribuția orașului Năvodari la realizarea proiectului va fi de doar 2 %.

Prin același proiect, în orașul Năvodari se vor monta alte 36 de stații de autobuz multimodale, inclusiv pentru biciclete, cu panouri de informare, se vor executa 7,2 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului, cu 2 sensuri de circulație.

Redactor: Sondra Sandu