Drum din Evul Mediu

Cazul barbatului decedat in noaptea de luni spre marti in comuna Pestera din cauza unui incendiu in gospodarie, a adus autoritatile locale din comuna Pestera in starea de a cere ca responsabili sa plateasca pentru interventia intarziata a echipajelor de pompieri. Primarul din Pestera considera ca Regia Judeteana de Drumuri si Poduri si Consiliul judetean Constanta, cei care administreaza drumul judetean 223B, dintre Pestera si Ivrinezu Mare, sunt vinovati pentru incetinirea interventiei echipajelor, cauzata de calitatea drumului.

Drumul judetean 223B nu a mai fost reabilitat de zeci de ani si este considerat un pericol pentru siguranta traficului care se desfasoara pe aceasta ruta. Pe acest traseu circula zilnic micorbuze cu elevi iar daca este solicitat un echipaj de ambulanta la un caz, este o intreaga aventura contra cronometru.

Calea ce leaga Pestera si Ivrinezu Mare se aseamana mai degraba cu un drum medieval decat cu un drum judetean de 7 kilometri dintr-o tara membra a Uniunii Europene.

Reporter: Silviu Calota ; Imagine: Alex Ionescu