Drum bun spre casă!

Vrând-nevrând, minivacanţa de 1 Mai şi Paşte a ajuns la final, astfel că fericiţii care s-au bucurat de farmecul mării în ultimele zile trebuie să plece spre case. Conform estimărilor realizate de poliţişti şi hotelieri, luni au părăsit litoralul aproximativ 30.000 de turişti. Majoritatea dintre ei se vor urni spre case la bordurile autoturismelor cu care au şi venit, astfel că oamenii legii estimează un flux de 10-15 mii de maşini care vor părăsi litoralul.

Traficul dinspre Constanţa spre Bucureşti a fost mult decongestionat vara trecută, o dată cu deschiderea A2 pe tronsonul Constanţa-Cernavodă şi darea în folosinţă a centurii ocolitoare A4. Însă experienţa neplăcută a ultimilor ani, marcată de ambuteiaje de zeci de kilometri şi accidente grave în astfel de momente de reflux al turiştilor către case, i-a determinat pe poliţiştii Serviciului Rutier să fie extrem de precauţi.

Astfel că şoferii trebuie să ştie că poliţiştii vor acţiona pe toate rutele care leagă Constanţa şi litoralul de rstul ţării. Echipajele sunt dotate inclusiv cu aparate radar, aşa că…aviz vitezomanilor! Rutele recomandate de agenţii de la Rutieră pentru întoarcerea spre casă sunt DN39-bifurcaţie A2 la Agigea, pentru cei care pleacă din staţiunile din sud şi Constanţa – A4 – A2, Constanţa – DN 22C – Cernavodă sau Constanţa-DN2A-Hârşova-Feteşti-Drajna-A2 pentru cei care şi-au petrecut vacanţa în Constanţa, Mamaia ori Năvodari.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru