Drum asfaltat în trei zile

Lipsa infrastructurii rutiere continuă să reprezinte o problemă majoră pentru România. Indiferent de partidul aflat la putere, clasa politică românească și-a atins nivelul de incompetență și a rămas repetentă la acest capitol, în ciuda milioanelor de euro sifonate, cu acest scop, de la bugetul de stat. Ei, bine, un primar constănțean face notă discordantă în tot acest peisaj, demonstrând că… se poate și altfel!

Totul se întâmplă în comuna revelație a finalului de an, locul pe care, deși mulți nu l-au vizitat niciodată, știu cum arată în detaliu, datorită fotografiilor care au invadat rețelele de socializare, postate de cei care n-au rezistat curiozității de a vizita localitatea minune. Este vorba de Peștera, o comună aflată în centrul județului Constanța, la aproximativ 60 de kilometri de municipiul reședință de județ.

Edilul din Peștera a reusit sa reabiliteze un drum in doar trei zile si trei nopti. Banii necesari, aproape 100 de mii de euro, au venit de la bugetul local. Drumul se intinde pe o distantă de un kilometru si jumatate si este situat in satul Izvorul Mare, care apartine de comuna Pestera.

În acest an, putin inainte de Craciun, edilul a decis sa puna piciorul in prag. A scos de la bugetul local 98.000 de euro, a angajat o firma specializata, iar intr-un timp record a reusit sa reabiliteze drumul.

Evident, localnicii sunt multumiti, mai ales ca drumul nu mai fusese asfaltat de aproape 40 de ani.

Comuna Pestera a devenit cunoscuta in toata tara, dupa ce primarul a reusit sa duca la bun sfarsit mai multe proiecte. Localitate are propria retea de apa, iar costurile sunt foarte reduse, gunoiul se ridica gratuit de la oameni, cei 500 de copiii din comună au primit de 1 iunie tablete si biciclete, iar parcul deschis special pentru ei in aceasta iarna a devenit un adevarat punct de atractie pentru constanteni si chiar turisti.

Redactor: Paul Alexe